9 Ocak 2011 Pazar

VE EKSİ BİR


Ve eksi bir. Artık nefrolog kontrolüne gerek kalmadı. Son çektirdiğimiz voiding temiz çıktı. Yani sağ böbrekteki reflüden eser kalmamış. Prof Ilmay Bilge'ye burdan bir kere daha teşekkür edelim, bu süreçte seni titizlikle takip ettiği için. Darısı fizik tedavinin ve nöroşirürji kontrollerimizin başına. Tez zamanda onları da bitiririz inşallah.
Ateli yaptrıdık. Hergün 1-2 saat giydirmekle başladık işe. Çok hoşlandığın söylenemez ama doğaldır. Yürüme olayını bir çözebilsek ona da gerek kalmayacak inşallah. Az kaldı. Biraz daha cesarete ihtiyacın var sadece.
Kelimeler arttı. İstediğin şeyi tek kelime ile ifade ediyorsun artık. su, muz, git, aç vs... karışık da olsa sayı saymaya başladın. İşte böyle gelişmeler...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

maşallahh,maşallahhh...
doktor sayınızın azalması gerçekten çok hoşşş..malesef bizim daha 4..tabi bizde nöbette olmuştu 50 günlük iken nörolojininde takibindeyiz..ah o antiepileptik ilaçlar çok yavaş ilerletiyor bizi...ama allah beterinden korusun hepimizi..sayı saymasına bayıldım..çok güzel ya birden konuşmanın bu kadar hızlanması..furkana sayı söylediğimde parmaklarını gösterme şeklinde oluyor bizde..bizim konuşma durdu..sadece anne diyor..oda beni çağırmak için yani işine öyle geliyor ama konuşması neden kesildi anlamadımm...güzel haber ve gelişmelerinizi çok sevinerek takip ediyorumm.
hoşçakalınn....
derya...

prematureannesi dedi ki...

merhaba Derya,
Buraya da yazmıştım, yazın 2-3 ay bizimkinin de konuşması kesilmişti bıçak gibi. Hatta doktora ve pedagoga götürdüm, ne oluyoruz diye ama 2-3 ay sonra kendiliğinden kelimeler çıkmaya başladı. Şimdi bayağı bayağı kendini kelimelerle ifade eder oldu. Furkan'daki de benzer bir süreç olabilir. Üstelik bu süreci normal gelişimdeki çocuklarda da yaşayan var sanırım. Düzelir Furkan da kısa zamanda eminim.

Epileptik ilacı ne zaman keseceksin var mı bir zaman dilimi? İnanç da kısa bir süre kullandı. Çok şükür nöbet geçirmedi ama önleyici olarak başlamışlardı, biraz benim zorlamamla kestiler.

İnşallah tez zamanda sizde tek tek azaltırsanız doktor sayınızı...

sevgiler
Aslıgül

Adsız dedi ki...

hangi ilacı kullanmıştınız ??
biz luminaletten kullanmaya başladık 50 günlük iken 1-2 sn sıçrama tarzında nöbetleri oluyordu..sonra çok şükür olmadı..normal sadece eeg bozuk olan çocuklarda nöbet olmaz ise eğer 2 yıl,beyinde hasar,şant vb..olan çocuklarda ise 5 yıl..hoş kafasında şant olan çocukların genelinde eeg bozuk çıkıyor.önemli olan nöbet olmaması..antiepileptik ilaç kullanmamak gerçekten artı birşey.zira ilaçlar bizi çok etkileyip,halsizleştiriyor..buda yürüme gibi aktivitelerimizi geciktiriyor...

prematureannesi dedi ki...

İnanç'a da luminaletten vermişlerdi. Ama dediğim gibi kısa sürede kestik. Fukan'ın yürümesi ve konuşmasının gecikmesi luminaletten ile bağlantılı değil de hidrosefali ile bağlantılı olabilir. Zira İnanç da hala yürüme ve konuşma konusunda geri biliyorsun...

deniz dedi ki...

İnşallah İnanç Ege annesine güzel güzel cümleler kurar ve hep mutlu olur. Zor günler hep arkada kalır bir hayal olarak.

prematureannesi dedi ki...

teşekkürler Deniz...

prematureannesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hepimiz dedi ki...

amanda benim Inanc'cim, ne guzel buyumussun sen maasallah, tuh sana 41.5 kere maasallah canim benim . ben en iyisi daha cok okuyayim senin sayfani. Cok oldu izlememisim neler olmus neler senin yasaminda Aferin sana be Inanc, hep boyle devam oglum. Haydi buyuyup kocaman bir sipa oldugunda hep birlikte anlatalim bu guzel savasini.

prematureannesi dedi ki...

teşekkürler Candan... Biliyor musun, İnanç'a sen eşek misin sıpa mısın diye sorduğumuzda başlıyor: a-i; a-i :) bizimkisi şimdiden sıpa oldum sanıyor kendisini....

Hepimiz dedi ki...

yerim ben o sipayi:))

Adsız dedi ki...

merhaba, inanç ege çok büyümüşş...maşallahhhh..böyle güçlü annesi varken bütün sıkıntıları atlatacak inanç ege..daha çok foto istiyoruz..sevgiler.Ece'nin annesi Tuba.